English
Menü
Kapadokya Rehberi
Peribacası Dergisi
Peribacası Kapadokya Yayınları
Kapadokya Firmaları
Kapadokya Fotoğrafları
Kapadokya Fotoğrafçıları
Kapadokya Haritaları
Kapadokya Karikatürleri
Kapadokya ve Sanat
Kapadokya Yazıları
Kapadokya Yayın Arşivi
Kapadokya Efemera ArÅŸivi
Kapadokya Video-Film ArÅŸivi
Sosyal Medya Adreslerimiz
Sivil Toplum Kuruluşları
Önemli Telefonlar ve Linkler
Site Güncellemeleri
Belge ve FotoÄŸraflarda Kapadokya
Firma Arama
Åžehir
İlçe-Belde
Hizmet Alanı
Firma
Anket

Sanat ve müzik festivalleri Kapadokya'ya olan ilginin artmasını sağlıyor mu?
       
Evet.
Hayır.
Mail List
Yeni Kayıt
Åžifremi Unuttum

Peribacası Kapadokya Dergisi’nin 12. sayısı çıktı

Peribacası Kapadokya Dergisi’nin 12. sayısı çıktı

Konusu sadece Kapadokya olan ve bölgede düzenli yayınlanan tek dergi olma özelliÄŸini koruyan Peribacası Kapadokya Kültür ve Tanıtım Dergisi’nin Mayıs-Haziran-Temmuz aylarını kapsayan 12. sayısı çıktı.

Peribacası Kapadokya Dergisi’nin 12. sayısının ilk konusu, yolculuk yapmanın en özgür yollarından biri olan karavan kampçılığı. Yazımızda, hem farklı bir yaÅŸam biçimi olan karavan kampçılığını hem de Kapadokya’daki geliÅŸimini ve bugünkü durumunu iÅŸledik. 
AÄŸustos 2009 sayımızla birlikte araÅŸtırmacı yazarlar ekibimize katılan sanat tarihçi Danielle North’un bu sayıdaki inceleme konusu Ortahisar yakınlarında büyük bir kaya kütlesine oyularak yapılmış olan Hallaç Manastırı. Bölgede Hastane Manastırı olarak da isimlendirilen bu yapı kompleksi, yavaÅŸ yavaÅŸ çökmesine raÄŸmen içindeki bilgi hazinesini korumaya devam ediyor.
Dergimizin daha önceki sayılarında ‘Kitaplarla Kapadokya’ bölümünü hazırlayan Ceren Hızar, Mayıs 2010 sayımız için bölgeyi ilk kez gezen bir üniversite öğrencisinin gözünden Kapadokya’yı yazdı.
Her sayımızda hepsi ayrı güzelliÄŸe sahip Kapadokya vadilerinden birini iÅŸlemek artık gelenek haline geldi. Dergi ekibimizle birlikte yürümekten büyük keyif aldığımız Gomeda ve Ãœzengi Vadileri’ni içindeki kiliseleri, görkemli güvercinlikleri, erikleri, kelebekleri ile Mayıs 2010 sayımızda anlattık.
12. sayımızın en önemli konularından biri ‘Kapadokyalı Aretaeus’. Diabet, migren, çölyak hastalıklarını tanımlayan, trakeotomi, bronkospazm, mani ve melankoli konusunda tıp bilimine ışık tutan çalışmalar yapan Kapadokyalı Aretaeus, 4 kitabı günümüze kadar ulaÅŸmış olan bir 2. yüzyıl hekimi. Kapadokya’da yaÅŸamış bu önemli hekim ne yazık ki ülkemizde yeterince tanınmıyor.
Evleri, okulları, kiliseleri, kütüphanesi, hamam ve çeÅŸmeleriyle eskiden etkileyici bir görselliÄŸe sahip NevÅŸehir Rum Mahallesi’nden günümüze ne yazık ki fazla bir ÅŸey kalmamış. Rum Mahallesi’nin bugün görülebilen yapılarını sizler için araÅŸtırdık ve yazdık.
Mayıs 2010 sayımızın diÄŸer bir konusu 3268 m yüksekliÄŸiyle Anadolu’daki volkanik zirveler içinde önemli bir yeri bulunan Hasan Dağı. Kapadokya’nın doÄŸal oluÅŸumunu hazırlayan daÄŸlardan biri olan Hasan Dağı’nın zirvesinden bulutları seyrettik; eteklerindeki Mokisos Antik Kenti ile kiliselerin kalıntılarını gezdik ve YardıbaÅŸ Yaylası’nın sıcak insanlarıyla tanıştık.
Çok eski çaÄŸlardan bu yana çömlekleriyle ün salan Avanos’u bu açıdan incelediÄŸimiz ‘Avanos’ta çömlekçilik’ yazımız, bugüne kadar yayınlanan sayılarımız içinde en çok sayfa ayırdığımız konu ünvanını aldı. Mayıs 2010 sayımızın tam 12 sayfasına yerleÅŸen bu özel yazımızı sadece günümüzden deÄŸil, geçmiÅŸten fotoÄŸraflarla da süsledik.
Avanos-Kızılırmak 1. Kültür ve Sanat Günleri ile Kapadokya’da entelektüel bir rüzgar estiren Avanos Belediye BaÅŸkanı Dr. Mustafa Körükcü 12. sayımızın konuklarından biri oldu. Kendisiyle, 08 Mart 2010’da baÅŸlayan ve 02 Ekim 2010’a kadar devam edecek etkinlikler kapsamında Avanos’a konuk olan ve olacak ünlü yazarları, düzenlenecek konserleri, müzik etkinliklerini, çanak ustalığı yarışmasını ve diÄŸer kültür-sanat projelerini konuÅŸtuk.
“Kapadokya’nın baÄŸrındaki Küçük Paris” desek aklınıza neresi gelir? Bu sorunun cevabı için araÅŸtırmacı yazarlarımızdan Mustafa Kaya’nın 12. sayımızdaki yazısını okumalısınız. Bugünkü adıyla BaÅŸköy olan Potamya’nın hikayesi ilginizi çekecek.
AraÅŸtırmacı yazarlarımızdan Osman Yüksel’in bu sayıdaki konusu bizler kadar sizlerin de aÄŸzını sulandıracak: AÄŸ pahla. Kapadokya’nın bu kendine has kurufasulyesi özellikle piÅŸirme tarzıyla ön plana çıkıyor.
Bu sayımızın diÄŸer konuÄŸu, suyla boyanın aÅŸkına düşmüş bir ebru sanatçısı olan Naile Bozkurt. Ebru sanatını tanıtma çabaları ve farklı çalışmalarıyla ön plana çıkan Naile Bozkurt ile Ãœrgüp’teki atölyesinde söyleÅŸtik.

Okunma Sayısı Okunma Sayısı: 53686 Eklenme Tarihi Tarih: 2010-05-20

    Klasik Keyifler Grubu ve Borusan Quartet Saruhan’da konser verecek

    Ä°talyan RAI-2 TV’de Kapadokya tanıtımı

    Ãœrgüp’te Avrupa Satranç Åžampiyonası

    Peribacası Kapadokya Kültür ve Tanıtım Dergisi’nin 10. sayısı çıktı

    Avanos’ta kayadan oyma kültür merkezi

    MustafapaÅŸa’da yeni bir otel: Konak Bezirhane

    Yeni bir Kapadokya kitabı

    Web sitemiz Milliyet Gazetesi’nde tanıtıldı

    4. Uluslararası Fabrikart ÇaÄŸdaÅŸ Sanatlar Festivali baÅŸlıyor

    Wedding Turkey 2009 Fuarı baÅŸlıyor

    II. Uluslararası Güzelyurt-Ihlara Yaz Sanat Akademisi-2009 sona erdi

    ‘Klasik Keyifler’ Grubu Kapadokya’daydı

    Peribacası Dergisi EMITT Fuarı’nda ücretsiz kitap dağıttı

    Turasan uluslararası ödüllerine yenilerini ekledi

    Yavuz İşçen'den Ankara Kent Yazıları sitesi

    Özel Kapadokya Kültür Müzesi’ne anlamlı ödül

    KMYO öğrencilerine Kapadokyalılık bilinci semineri

    1.Geleneksel Lozan Mübadilleri Festivali Yapıldı

    Uluslararası Aksaray-Güzelyurt DaÄŸ Bisikleti Yarışı yapıldı

    Karlıkevi’nin gelenekselleÅŸen sanat kampı

    Peribacası Dergisi Kanal B’ye konuk oldu

    CCR Hotels’de Soner Arıca konseri

    Kapadokya’da ‘Klasik Keyifler’

    II. Uluslararası Güzelyurt-Ihlara Yaz Sanat Akademisi-2009 baÅŸlıyor

    Rehberlerin kaleminden Kapadokya

 1  2  3  4 ... 73 


NevÅŸehir Hava Durumu
Seçimi Hatırla
İl Seç
İstatistik
Toplam : 91149741 ziyaretçi
Bugün : 3664 ziyaretçi
Dün : 36787 ziyaretçi
S. Yükleme Süresi : 0.37 sn

toplu mail


Copyright 2009 - Tüm hakları saklıdır. Sitemizdeki tüm fotoğraf, yazı, doküman ve düşünce ürünleri 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korunmaktadır. Kaynak gösterilerek dahi kopyalanamaz. Aksine davrananlar hakkında avukatımız aracılığı ile hukuki takibat yapılacaktır.
 

cappadocia@cappadociaexplorer.com