English
Menü
Kapadokya Rehberi
Peribacası Dergisi
Peribacası Kapadokya Yayınları
Kapadokya Firmaları
Kapadokya Fotoğrafları
Kapadokya Fotoğrafçıları
Kapadokya Haritaları
Kapadokya Karikatürleri
Kapadokya ve Sanat
Kapadokya Yazıları
Kapadokya Yayın Arşivi
Kapadokya Efemera ArÅŸivi
Kapadokya Video-Film ArÅŸivi
Sosyal Medya Adreslerimiz
Sivil Toplum Kuruluşları
Önemli Telefonlar ve Linkler
Site Güncellemeleri
Belge ve FotoÄŸraflarda Kapadokya
Firma Arama
Åžehir
İlçe-Belde
Hizmet Alanı
Firma
Anket

Sanat ve müzik festivalleri Kapadokya'ya olan ilginin artmasını sağlıyor mu?
       
Evet.
Hayır.
Mail List
Yeni Kayıt
Åžifremi Unuttum

ASTA-IDE 2010’da Kapadokya büyük ilgi gördü

ASTA-IDE 2010’da Kapadokya büyük ilgi gördü

Amerikan Seyahat Acentaları BirliÄŸi (ASTA)’nın  T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, TÃœRSAB ile THY'nin desteÄŸiyle Ä°stanbul’da 19-22 Nisan 2010 tarihleri arasında gerçekleÅŸtirdiÄŸi International Destination Expo (IDE) etkinliÄŸinde Kapadokya ve Kapadokya’yı temsil eden firmalar büyük ilgi gördü.

ABD’li seyahat acentalarının, Türkiye ve çevre ülkelere yönelik satışlarını arttırmak amacıyla bilgi edinmesini ve yerli ÅŸirketlerle iÅŸbirliÄŸi geliÅŸtirmesini hedefleyen International Destination Expo (IDE) Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleÅŸtirildi. Yaklaşık 100 firmanın stand kurarak tanıtım yaptığı organizasyona ziyaretçi olarak ABD’den 500, diÄŸer ülkelerden de 200 seyahat acentası ve turizm firması katıldı. Etkinlikte standı bulunmayan, ancak ziyaretçi olmak isteyen ASTA üyesi Türk firmaları ise kiÅŸi başına 200$ ücret ödeyerek alana girdiler.
ASTA-IDE 2010’da Türkiye’yi ve Türk turizmini tanıtan seminerlere de yer verildi. Ayrıca, yurtdışından gelen ziyaretçilerden isteyenler için toplantı öncesi ve sonrasında ücretsiz Ä°stanbul turları ile indirimli Kapadokya, Ege, Akdeniz, Karadeniz ve DoÄŸu turları organize edildi.   

Kapadokya’dan 13 firma
Kapadokya’dan ASTA-IDE’ye stand açarak katılan 13 firma arasında Argeus Travel, Argos in Cappadocia, MTI Travel, Peri Tower Hotel ve Travel Atelier’in birararaya gelerek oluÅŸturdukları Destination Cappadocia standı ilgi çekti. Fuarda standı bulunan diÄŸer firmalar, Alfina Cave Hotel, CCR Hotels&SPA, Custom Travel, Euphrates Tours, Gamirasu Cave Hotel, Matiana Travel, Museum Hotel ve NeÅŸe Tour olarak belirlendi. Bunun yanı sıra Alan Turizm yetkilileri stand satın aldıkları halde iÅŸlerinin yoÄŸunluÄŸu nedeniyle etkinliÄŸe katılamadılar. Kapadokya’dan ziyaretçi katılımı da yüksek oldu.
Fuarla ilgili olarak görüştüğümüz Travel Atelier’in ortaklarından ve Skal Kapadokya Kulübü BaÅŸkanı Y. Murat Özgüç’ün, Peri Tower Hotel Genel Müdürü ve KAPTÄ°D Genel sekreteri Nazif Demir’in ve Euphrates Tours ile Gamirasu Cave Hotel’in ortaklarından Süleyman Çakır’ın görüşlerini aÅŸağıda okuyabilirsiniz.

Y. MURAT ÖZGÜÇ:
Argeus Travel, Argos in Cappadocia, MTI Travel, Peri Tower Hotel ve Travel Atelier olarak Destination Cappadocia adı altında 27 metrekarelik ortak bir stand açtık. Bunun da çok yararını gördük. Öncelikle, standımıza gelen yabancıların neredeyse hepsi bizi Kapadokya otoritesi olarak gördü. Misafirlerimize Destination Cappadocia’yı Kapadokya’ya gönül vermiÅŸ firmaların kurduÄŸu bir platform olarak tanıttık. Ayrıca Kapadokya’dan katılanlar da takdir ettiler; ilgi göstererek bu oluÅŸumun içinde yer almak istediklerini belirttiler. Bizim kapımız Kapadokya’nın tanıtımıyla ilgili çalışmak isteyen herkese açık olacak.
Daha önce Peribacası Kapadokya Kültür ve Tanıtım Dergisinin desteÄŸiyle Destination Cappadocia isimli, NevÅŸehir, Aksaray, Kayseri ve NiÄŸde’yi içine alacak ÅŸekilde Kapadokya’yı Ä°ngilizce olarak tanıtan 96 sayfalık bir rehber kitap yapmıştık. Sponsorların katkısıyla 7 bin adet bastığımız bu rehber kitap yurtdışında 5 fuarda dağıtıldı. Kapadokya’da da pek çok firma misafirlerine hediye etti. Destination Cappadocia olarak ASTA-IDE 2010 Ä°stanbul Toplantısı’na katılmak yaptığımız iyi çalışmalardan biri oldu. Kapadokyalı turizmciler olarak firmalarımızdan önce Kapadokya’yı etkin bir ÅŸekilde tanıtmamız gerektiÄŸini artık kabul etmemiz gerekiyor.
Standımızda hem Kapadokya tanıtımı yaptık, kitap dağıttık hem de iÅŸ görüşmelerimizi yaptık. 3 seyahat acentası, 2 otel olarak rekabetin dışında,  birlikte çalışabilmek de çok güzeldi. Fuardaki yerimiz çok iyiydi. Büyük paralar harcamadan ekonomik ve iÅŸlevsel bir stand düzenlemesi yapmaya gayret ettik. EtkinliÄŸe gelen insanlar bir ÅŸey satmaya deÄŸil, Türkiye’yi, Türk turizmini öğrenmeye gelmiÅŸti. Güçlerimizi birleÅŸtirmenin bir yararı olarak ziyaretçilerin yaklaşık %60’ıyla yüzyüze görüşme imkanımız oldu. Ayrıca, Destination Cappadocia olarak ASTA Magazine’e bir reklam verdik. Sonuçta Kapadokya’daki herkese yararının dokunacağını düşünüyorum.
Genel olarak çok olumlu bir fuardı. Organizatörlere iki noktada eleÅŸtirim olacak. Birincisi sunumlar üzerine. Türkiye’yi tanıtan 4 seminere katılma fırsatım oldu. Biri din turizmi üzerineydi ve çok doyurucuydu. Ancak katıldığım diÄŸer seminerleri ve Ä°stanbul turu sırasında verilen bilgileri yeterli bulmadım. Daha iyisi yapılabilirdi.
Ä°kincisi, ASTA-IDE katılımcılarından Kapadokya’ya yaklaşık 200 kiÅŸi geldi. Özel olarak gelenleri hariç tutuyorum; turla  gelenlerin de butik otellerde konaklatılmasını arzu ederdim. Kapadokya’nın ruhunu anlatabilmek açısından bunun önemli olduÄŸuna inanıyorum.

NAZÄ°F DEMÄ°R:
KAPTÄ°D Genel Sekreteri olarak yılın belli bir bölümünü yurtiçi ve yurtdışı önemli turizm fuarlarında geçiriyorum. ASTA-IDE Ä°stanbul 2010’un Türkiye ve Kapadokya tanıtımı açısından baÅŸarılı fuarlar arasında yeraldığını rahatlıkla ifade edebilirim. Bu etkinlik Türkiye için önemli bir fırsattı ve büyük oranda da iyi deÄŸerlendirildi diye düşünüyorum.
Destination Cappadocia adı altında 5 firma birlikte stand açmamız da iyi oldu. Ziyaretçilerin ilgisini çektik. Daha verimli bir tanıtım çalışması oldu.

SÜLEYMAN ÇAKIR:
Biz iki firmamız için yan yana iki stand kiralayarak fuara katıldık. Volkan patlamasına raÄŸmen katılım yüksekti ve oldukça baÅŸarılı geçti. Özelikle Türkiye hakkındaki önyargıların kırılması adına önemli bir toplantıydı. ABD’den gelen firma sahiplerine Türkiye’deki turizmin altyapısının saÄŸlam, güvenilir, profesyonel olduÄŸunu anlatabildiÄŸimizi düşünüyorum. ÖrneÄŸin, seyahat acentası sahibi ABD’li bir hanım sohbetimiz sırasında “Ben Güney Afrika’daki IDE toplantısına gitmeden önce Afrika hakkında bilgim yoktu ve müşterilerime de önermiyordum. Gidip tanıdıktan sonra müşterilerimi gönül rahatlığıyla Afrika’ya göndermeye baÅŸladım” dedi.
Toplantıda Kapadokya’nın ağırlığı iyiydi. Ä°stanbul firması kadar Kapadokya firması vardı. ABD’den gelenler Türkiye’yi genellikle kültür, doÄŸa, tarih veya din turizmi açısından tercih ediyorlar. Bu nedenle ABD’liler için Kapadokya bir elmas. Ä°stanbul, Kapadokya, Ä°zmir-Efes ABD’lilerin Türkiye’deki gözde destinasyonları. Seminerden önce Kapadokya’yı gezen bir-iki acenta temsilcisiyle görüşme fırsatım oldu. Kapadokya’dan çok etkilendiklerini söylediler.

Amerikan Seyahat Acentaları Birliği (ASTA)
Dünyada turizm profesyonellerinin bir araya geldiÄŸi önemli kuruluÅŸlardan biri olan ASTA (American Society of Travel Agents), üyelerinin çoÄŸunun Amerikalı olmasına raÄŸmen 120 ülkede örgütlenmiÅŸ durumda. BirliÄŸin üye profilini seyahat acentaları ve onlara hizmet saÄŸlayan ÅŸirketler oluÅŸturuyor. ASTA’nın aktiviteleri arasında; sektörel trendlerin takibi ve raporlanması, üyelere yönelik düzenli bilgilendirme ve eÄŸitim faaliyetleri, biri ABD’de diÄŸeri ABD dışında bir ülkede (International Destination Expo-IDE) olmak üzere iki turizm fuarı düzenlenmesi gibi çalışmalar bulunuyor.

Okunma Sayısı Okunma Sayısı: 56730 Eklenme Tarihi Tarih: 2010-05-09










    Klasik Keyifler Grubu ve Borusan Quartet Saruhan’da konser verecek

    Ä°talyan RAI-2 TV’de Kapadokya tanıtımı

    Ãœrgüp’te Avrupa Satranç Åžampiyonası

    Peribacası Kapadokya Kültür ve Tanıtım Dergisi’nin 10. sayısı çıktı

    Avanos’ta kayadan oyma kültür merkezi

    MustafapaÅŸa’da yeni bir otel: Konak Bezirhane

    Yeni bir Kapadokya kitabı

    Web sitemiz Milliyet Gazetesi’nde tanıtıldı

    4. Uluslararası Fabrikart ÇaÄŸdaÅŸ Sanatlar Festivali baÅŸlıyor

    Wedding Turkey 2009 Fuarı baÅŸlıyor

    II. Uluslararası Güzelyurt-Ihlara Yaz Sanat Akademisi-2009 sona erdi

    ‘Klasik Keyifler’ Grubu Kapadokya’daydı

    Peribacası Dergisi EMITT Fuarı’nda ücretsiz kitap dağıttı

    Turasan uluslararası ödüllerine yenilerini ekledi

    Yavuz İşçen'den Ankara Kent Yazıları sitesi

    Özel Kapadokya Kültür Müzesi’ne anlamlı ödül

    KMYO öğrencilerine Kapadokyalılık bilinci semineri

    1.Geleneksel Lozan Mübadilleri Festivali Yapıldı

    Uluslararası Aksaray-Güzelyurt DaÄŸ Bisikleti Yarışı yapıldı

    Karlıkevi’nin gelenekselleÅŸen sanat kampı

    Peribacası Dergisi Kanal B’ye konuk oldu

    CCR Hotels’de Soner Arıca konseri

    Kapadokya’da ‘Klasik Keyifler’

    II. Uluslararası Güzelyurt-Ihlara Yaz Sanat Akademisi-2009 baÅŸlıyor

    Rehberlerin kaleminden Kapadokya

 1  2  3  4 ... 73 


NevÅŸehir Hava Durumu
Seçimi Hatırla
İl Seç
İstatistik
Toplam : 91135095 ziyaretçi
Bugün : 25805 ziyaretçi
Dün : 59380 ziyaretçi
S. Yükleme Süresi : 0.3 sn

toplu mail


Copyright 2009 - Tüm hakları saklıdır. Sitemizdeki tüm fotoğraf, yazı, doküman ve düşünce ürünleri 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korunmaktadır. Kaynak gösterilerek dahi kopyalanamaz. Aksine davrananlar hakkında avukatımız aracılığı ile hukuki takibat yapılacaktır.
 

cappadocia@cappadociaexplorer.com